Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας
Άγιοι του Θεού πρεσβεύετε υπέρ ημών !

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Tο Χαμόγελο της Αιωνιότητας ...

.

Δείτε χαμόγελο που έχει ο Γέροντας Ιωσήφ στο πρόσωπό του! Έχετε ξαναδεί ποτέ τέτοιο πράγμα; Τέτοια έκφραση σε έναν νεκρό; Δείτε! Η σύσπαση του προσώπου από το χαμόγελο φθάνει μέχρι τα μάτια. Και συγκρίνετε την φωτογραφία του Γέροντα που κοιμάται και χαμογελάει, με εκείνην ακριβώς από κάτω στο άρθρο ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ (1 ΙΟΥΛΙΟΥ 1921 - 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009), όπου είναι λυπημένος. Όταν ζούσε πενθούσε, και τώρα χαίρεται. Είναι αυτό που είπε ο Κύριός μας: "Μακάριοι οι πενθούντες, ότι αυτοί παρακληθήσονται." Το πρόσωπο του Γέροντα στην κοίμησή του από μόνο του αρκεί για να διαπιστωθεί η αγιότητά του. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι τώρα με τον Θεό, και αυτό το άψυχο ασκητικό σώμα ένα άγιο λείψανο; ΑΥΤΗ είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που κατηγορούν την αδελφότητα και την Μονή του. Και πάνω απ' όλα, ΑΥΤΗ είναι και η απάντηση σε όλους τους άθεους και εχθρούς της πίστης μας. Να, δείτε πώς καταλήγει ένας άνθρωπος όταν κάνει αυτά που θέλει ο Θεός, και όχι αυτά που θέλει ο διάβολος να κάνουμε. Αυτοί οι "προοδευτικοί" και "διαφωτιστές" (και όλοι αυτοί που τους υπηρετούν) που είναι όλοι τους μακρυά από τον Χριστό έτσι θα χαμογελούν όταν πεθάνουν; Τελικά είναι αλήθεια αυτό που λένε ...; γελάει καλύτερα αυτός που γελάει τελευταίος.

............................................................................................
.
Ολόκληρη η Βατοπαιδινή οικογένεια, θρηνεί σήμερα, την κοίμηση του Γέροντα μας Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες πραγματικούς Αθωνίτες Γέροντες, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα το πρωί στις 2:30, 1 Ιουλίου 2009. Ο Γέροντας εγεννήθη την 1η Ιουλίου του 1921, στην εορτή των Αγίων Αναργύρων. Μετά την κοίμηση του Γέροντα του, Ιωσήφ του Ησυχαστή, είχε φύγει από τη σκήτη που έμενε και είχε πάει στην Σκήτη των Αγίων Αναργύρων. Ο άγιος Κοσμάς και ο άγιος Δαμιανός λοιπόν ήταν εκείνοι που τον προστάτευαν και εκείνοι που διάλεξαν να τον πάρουν μαζί τους ανήμερα της εορτή τους.
Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί σήμερα στις 18:00 στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

.
.........................................................................................
.
" Όλοι εμείς, τα πνευματικά παιδιά του μακαριστού Γέροντα και Πατέρα μας Ιωσήφ, που με κάθε τρόπο ευεργετηθήκαμε, αναβαπτισθήκαμε και αναγεννηθήκαμε στους πατρικούς του κόλπους, «λουστήκαμε» στα κύματα της αγάπης του και στα σπλάχνα των οικτιρμών του, ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει «πλουσία την είσοδο του στη Βασιλεία Του μετά πάντων των αγίων, αδελφών και πατέρων του».
Την ανθρώπινη λύπη μας επισκιάζει η αναστάσιμη χαρά και η διαβεβαίωσή του ότι θα πρεσβεύει για μας ενώπιον του θρόνου του Τριαδικού Θεού και ότι θα εξακολουθεί να μας παρηγορεί με τις ευχές και την παρρησία του προς την Παντάνασσα Θεοτόκο. Γιατί όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε: «ποτέ δεν θα σας εγκαταλείψω και δεν θα χωρισθώ από σας και στη Βασιλεία του Θεού θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί».
Την ευχή του να έχουμε. "
.
...................................................................................................
.
ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ….

Μισός αιώνας δάκρυα, μίας ζωής αγώνας
του Όρους έγινες Σεπτέ, ω! Ιωσήφ πυλώνας.
Μια χούφτα χρόνια έζησες, μόνο μες τις αιτίες
και ζήτησες της Παναγιάς, σπηλιές και ερημιές.
Και σου έδωσε η Δέσποινα και μένει στον αιώνα
δάκρυα, πένθος προσευχή και μια σεπτή Εικόνα
Παντάνασσα την κράζουνε και κάθεται σε θρόνο
κι από την πρώτη αίτηση, διώχνει μακριά τον πόνο.
Στο όρος σαν σε οδήγησε η πρόνοια η θεία
Μάνδρα λαμπρή σου υπέδειξε, η ίδια η κυρία.
Παλάτι μου είπε είναι εδώ, μα και ο δικός σου αγώνας,
χρυσά κλειδιά σου πρόσφερε και ανδροπαρθενώνα.
Αστραψε και η λάμψη της, ξεπέρασε το Όρος
και για τη χάρη της μιλά, ακόμη ο κόσμος όλος.
Και ο Ιωσήφ, μας πρόσφερε με καθαρά καρδία
στους πάσχοντες τη Λύτρωση και την Παρηγοριά.

Πηγή: «Βατοπαιδίου Υπέρλαμπρε και ζωηφόρα Άνασα,
της Οικουμένης Δέσποινα, των Ουρανών Παντάνασσα»

ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ
Κύπρος. Λευκωσία 2009
Ποίηση: Παναγιώτη Παντελίδη
Εκδότης: Ιωάννης Μιχαηλίδης
VatopaidiFriend: Το βιβλίο αυτό διανέμεται δωρεάν


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου